Politika privatnosti

Politika privatnosti

Korištenjem naših usluga dajete nam svoje osobne podatke. Zaštita osobnih podataka naših korisnika naš je najveći prioritet, zato se trudimo osigurati njihovu sigurnost. Ova Pravila privatnosti pojašnjavaju pravila i opseg u kojem obrađujemo osobne podatke naših korisnika, predstavljaju prava našeg Korisnika i naše dužnosti kao voditelja osobnih podataka.

 1.  Tko kontrolira vaše osobne podatke?

Voditelj obrade vaših osobnih podataka je Selena SA sa sjedištem u Wrocławu (53-012) Wyścigowa 56 E, registrirana u Državnom sudskom registru Okružnog suda u Wrocław-Fabryczni, VI trgovačko odjeljenje Državnog sudskog registra pod KRS brojem: 0000112580 (ovdje: Kontrolor).

 1.  Gdje pohranjujemo vaše osobne podatke?

Podaci koje prikupljamo pohranjeni su unutar Europskog gospodarskog prostora (ovdje: EEA). Svaki prijenos osobnih podataka obavlja se u skladu s važećim zakonima. Ako se podaci prenose izvan EGP-a, Voditelj obrade primjenjuje standardne ugovorne klauzule i Privacy Shield, kao sredstvo zaštite u odnosu na zemlje za koje je Europska komisija utvrdila da primjenjuju neadekvatne razine zaštite podataka.

 1.  Tko ima pristup vašim osobnim podacima?

Vaše osobne podatke ne prosljeđujemo, ne prodajemo niti razmjenjujemo s trećim stranama u marketinške svrhe.

 1.  Koji su pravni razlozi za obradu podataka?

Osobni podaci obrađuju se u skladu s odredbama Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti fizičkih osoba u pogledu obrade osobnih podataka i o slobodnom kretanju istih. podataka, te ukidanje Direktive 95/46/EC (ovdje: GDPR).

U trenutku prikupljanja vaših osobnih podataka obavijestit ćemo vas o zakonskim osnovama za njihovu obradu, o tome jeste li dužni proslijediti svoje osobne podatke te o mogućim posljedicama ako odbijete dati pristanak. Vaše podatke možemo obrađivati ​​na temelju vašeg pristanka, kako bismo izvršili ugovor, ali i s obzirom na naš legitimni interes. Ako prikupljamo vaše osobne podatke na temelju vaše privole, to je uvijek u potpunosti dobrovoljno, međutim, nedostatak takve privole onemogućuje opcije kao što je registracija na našoj web stranici.

 1.  Koje osobne podatke prikupljamo?

Prikupljamo i obrađujemo sljedeće podatke (potrebne za registraciju Korisnika i postavljanje Računa): e-mail adresu, lozinku, ime i prezime, zemlju podrijetla, naziv tvrtke, porezni identifikacijski broj i telefonski broj.

Osobne podatke koje nam dostavite prikupljamo, obrađujemo i koristimo dobrovoljno – i to samo kada se s tim slažete.

Podaci koje dostavite obrađuju se posebno u svrhu ispravnog pružanja naše usluge. Na mjestu prikupljanja podataka uvijek ćete biti obaviješteni o razlozima i svrsi za koje prikupljamo vaše podatke.

 1.  Kako koristimo vaše osobne podatke?

Podatke koje ste dali koristimo samo na način koji je naveden u ovom dokumentu, uzimajući u obzir vrstu privole koju ste dali. Prije nego što se ove informacije koriste drugačije nego što je navedeno u ovom dokumentu, obavijestit ćemo vas o načinu i svrsi za koju će se koristiti te ćemo u svakom slučaju zatražiti vaš poseban pristanak.

Korisnikov osobni datum prvenstveno se koristi u svrhu pravilnog održavanja ove web stranice i pružanja usluge elektroničkim putem, a posebno:

– provesti postupak registracije,

– za kreiranje računa,

– za prijavu na račun,

– pružati uslugu i osigurati ispravno funkcioniranje web stranice,

– omogućiti kontakt između primatelja usluge i administratora usluge.

Vaši osobni podaci mogu se koristiti za slanje komercijalnih informacija izravno od Pružatelja usluge i za slanje biltena koji sadrži informacije o ovoj usluzi, novim stavkama i drugim informacijama o temi ove stranice – ali samo ako ste svoju privolu izrazili tijekom registracije.

Koristimo kolačiće kako bismo uslugu prilagodili vašim potrebama.

Možete odbiti dati svoju suglasnost za pohranu podataka koje ste unijeli i koje biste mogli koristiti sljedeći put kada posjetite ovu web stranicu. Ostali vlasnici web stranica neće imati pristup podacima navedenim u ovom odjeljku.

Ako ne pristajete na personalizaciju ove web stranice, možete onemogućiti kolačiće promjenom postavki preglednika. Detalji o kolačićima navedeni su u našim Pravilima o kolačićima, dostupnim ovdje.


Slijedimo opća pravila koja se primjenjuju na internetske veze kako bismo koristili podatke iz zapisnika našeg sustava, npr. IP adresu. Sve podatke prikupljene u zapisnicima sustava, uključujući operativne podatke koji bilježe aktivnost vaše web stranice, Usluga koristi u skladu s primjenjivim zakonima, posebno u tehničke i statističke svrhe.

 1.  Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke pohranjujemo tijekom razdoblja u kojem koristite ovu uslugu, tj. sve dok čuvate svoj račun. Kada otkažete svoj račun, vaši će podaci također biti izbrisani.

 1.  Koja su Vaša prava?

Imate sljedeća prava u vezi s obradom svojih osobnih podataka:

 • Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku bez navođenja razloga.

Vaš zahtjev se može odnositi na svrhu obrade, npr. možete povući svoju privolu za primanje marketinških informacija ili se može odnositi na sve svrhe za koje se vaši podaci mogu obraditi. Povlačenje privole za obradu vaših podataka u sve svrhe rezultirat će brisanjem vašeg računa i više nećemo obrađivati ​​vaše podatke. Povlačenje privole nema utjecaja na prethodne radnje.

 • Pravo pristupa vašim podacima

U svakom trenutku imate pravo zatražiti informacije o tome koje osobne podatke pohranjujemo o vama. Kako biste to učinili, kontaktirajte nas e-poštom na selena@websites.com i te ćete informacije dobiti e-poštom.

 • Pravo na prijenos

Kada obrađujemo vaše osobne podatke automatiziranim putem, na temelju vašeg pristanka ili sporazuma, imate pravo primiti kopiju vaših osobnih podataka u strukturiranom, uobičajeno korištenom i čitljivom formatu. Kopija se može poslati vama ili drugom voditelju obrade podataka. Imajte na umu da se ovo pravo odnosi samo na dostavljene osobne podatke.

 • Pravo ispravljanja vaših podataka

U svakom trenutku možete zatražiti ispravak svojih osobnih podataka ako su netočni i dopuniti nepotpune podatke. Kako biste ostvarili ovo pravo, možete urediti svoje osobne podatke sa svog osobnog računa ili nas kontaktirati e-poštom na selena@websites.com i e-poštom ćete dobiti potvrdu o primijenjenim promjenama.

 • Pravo na brisanje vaših podataka

Imate pravo izbrisati podatke koje obrađujemo. Obavijestit ćemo vas ako takvo brisanje nije moguće.

 • Pravo na ograničenje:

Imate pravo zahtijevati da ograničimo opseg obrade podataka pod sljedećim uvjetima:

– ako prijavite da su vaši osobni podaci netočni, moramo ograničiti obradu dok ne provjerimo njihovu točnost,

– ako je obrada nezakonita, ne možete pristati na brisanje vaših osobnih podataka i umjesto toga možete zatražiti da ograničimo njihovu upotrebu,

– ako više ne trebamo vaše osobne podatke, ali je preduvjet da ih čuvamo u svrhu podnošenja ili odbacivanja tužbe.

 1.  Kako možete koristiti svoja prava?

Ozbiljno se bavimo zaštitom vaših osobnih podataka, stoga smo stvorili namjensku e-mail adresu na koju možete slati sva vaša pitanja u vezi s vašim osobnim podacima. Kako biste to učinili, kontaktirajte nas e-poštom na [·].

 1. Službenik za zaštitu podataka:

Kako bismo jamčili da se vaši podaci uvijek obrađuju na transparentan i zakonit način, imenovali smo službenika za zaštitu podataka. Kako biste kontaktirali našeg DPO-a, molimo napišite e-mail na: selena@websites.com, dodajući u predmet “DPO”.

 1. Što možete učiniti ako vaše podatke obrađujemo nepravilno?

Ako smatrate da vaše podatke obrađujemo nepropisno, kontaktirajte nas e-poštom. Pritužbu možete podnijeti i glavnom inspektoru za zaštitu osobnih podataka.

 1.  Sigurnosne mjere.

Ulažemo sve napore kako bismo osigurali najbolju moguću zaštitu vaših osobnih podataka, posebice od gubitka podataka, nepravilne uporabe, neovlaštenog pristupa ili otkrivanja.

Odgovorni smo za osiguranje povjerljivosti podataka za pristup Vašem računu – Vaše e-pošte i lozinke.

Sve sumnje u vezi s prijetnjom povrede podataka ili neovlaštenog pristupa prijavite na: selena@websites.com

Unatoč korištenju naprednih tehničkih mjera, ne možemo u potpunosti jamčiti povjerljivost podataka pohranjenih i prenesenih na Internetu.

 1.  Revizija naše politike privatnosti.

Ne možemo isključiti da ćemo morati ažurirati našu politiku privatnosti u budućnosti. Najnovija verzija uvijek će biti dostupna na našoj web stranici. Osim toga, obavijestit ćemo naše korisnike o svakoj promjeni sadržaja ovog dokumenta, kao što je promjena svrhe za koju koristimo vaše osobne podatke, načina kontaktiranja ili vaših prava.

 1.  Završne odredbe.

Ako ne prihvaćate odredbe ovog dokumenta, trebali biste prestati koristiti ovu uslugu i izbrisati svoj račun.

Ovaj dokument će se primjenjivati ​​od 01/2019.